Det stora problemet med Skillingedagarna

by | Sep 22, 2024 | Okategoriserade

Visst är det kul att det ordnas med aktiviteter i Skillinge utanför säsong. Men det hindrar ju inte att man ser problemet med Skillingedagarna. Allt är ju inte bara positivt. Det är dags att vara ärlig; Hur i herrans namn ska man hinna med allt!?

Alltså det är ju hur mycket som helst som man vill vara med på. Det är helt nödvändigt att planera och att göra det noga. Jag har gjort en egen strategi som ser ut så här:

FREDAG. Ganska lugnt. Man får passa på att besöka butikerna och ta del av deras erbjudanden. Kanske försöka få plats på en av Maria Lancings byavandringar eller besöka gallerierna – Madeleine Pyk har extraöppet – eller Sjöfartsmuséet. Avslutning på Byafesten är ju självklar.

LÖRDAG. Nu blir det hetsigt. Detaljschema och snabba skor är det som gäller. Man vill ju inte missa invigningen med riddare och hästar kl 10, men samtidigt börjar ju loppisen i Blå Hallen. Å andra sidan så slipper man loppiskön om man kollar riddarna och det finns ju gott om fynd. Efter loppisen blir det provsmakning hos Kiviks Musteri precis intill, inköp av fisk och karameller på hamnplan och passa på att gå en runda på Gad Rausing, Klara Marie hoppar jag då jag seglat med henne. Innan besök på mässan i varvshallen med 35 utställare måste man stärka sig med mat och dryck och det blir såklart stekt sill till specialpris på Hamnkrogen. Jag är för stel för prova-på-yoga så efter mässan blir det definitivt en tur till Smedjan i Gislöv för att sedan dra tillbaka till Skillinge för att hinna med åtminstone ett intressant föredrag på föreläsarfestivalen och en fika hos femteklassarna i Kapellkafét. Kasta två snabba på boulebanan och sedan svalka sig med en öl på byakrogen. Därefter en bit mat på Östangård innan drinken på Ginbaren och konserten med Daniel Lemma.

SÖNDAG. Lite lugnare och börjar dagen med en kaffe på idrottsplatsen för att se vad de pysslar med där. Därefter dags att ställa sig i kön till bordsloppisen i lilla varvshallen – upplagt för FYND! Klockan närmar sig tolv och det är perfekt tajming för brunch på Teatern. Sedan är det bara att ta på hörlurarna och uppleva ”30 000 dagar – ett liv”. Några föredrag hinner man nog med innan det är dags att runda av med söndagsmiddag på Hamnkrogen.

Det är kanske inga problem. Fixar nog detta.

Prenumerera på nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter och info om vad som händer på Skillinge.

Jag är...

Du har framgångsrikt prenumererat

Prenumerera på nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få nyheter och info om vad som händer på Skillinge.

Jag är...

Du har framgångsrikt prenumererat